domingo, 4 de marzo de 2012


La condició d’efímera ha fet que els documents referents a la festa de les creus s’esvaïsquen en el temps, però de vegades la sort és complaent amb tu i apareix qualsevol paperot que, com un indici detectivesc, obri una porta documental inesperada. Tant la perseverança com la sort han estat dos mecanismes que han ballat amb mi en la recerca dels fets magencs. Mireu, si no, aquest document:



Les troballes inesperades durant la investigació sempre resulten grates. En aquest cas, un paperopt dels que usava l’exalcalde Joaquín Urios per a enregistrar la contabilitat del negoci de la taronja em mostrà, quasi per art d’encanteri, l’ordre de l’atorgament d’alguns premis de creus de maig que no constaven en cap altre document. Heus ací la curiositat:





Urios tenia el bon costum d'anotar totes les dades en aquesta classe de papers per a redactar després el contingut dels programes radiofònics amb què escampava la festa a tot arreu. Gràcies a açò, hem pogut descobrir algunes dades rellevants per a la nostra història particular que ens aferma les arrels i, per tant, ens fa més poble.





No hay comentarios:

Publicar un comentario