viernes, 24 de febrero de 2012

Intencions inicials


Aquest blog naix amb la intenció de posar a l’abast de tothom els fets magencs esdevinguts a Borriana des dels inicis de la festa fins a l’actualitat.

Volem que aquest lloc siga un viatge en el temps per a recuperar les vivències i les identitats dels intrèpids fallers que any rere any planten creus de maig des del 1944 i, alhora, divulgar les imatges dels efímers monuments florals perquè perduren en la memòria de tots.

La nostra festa de les Creus de Maig fou declarada d’Interés Turístic Provincial el 2010 gràcies, en exclusiva, al titànic treball dels fallers. Els buròcrates només presentaren els papers a les institucions. Per això, els fallers es mereixen l’accés a un lloc on recuperar i mantenir la seva història i, si escau, col·laborar-ne. Aquest bolg pot ser eixe lloc.

Estic convençut que l’Ajuntament hauria de promoure aquestes iniciatives, no sols en l’àmbit festiu, sinó en el cultural en general. I és que l’accés als llibres locals i, per tant, a la nostra història, és una aventura que mai no acaba. Hi ha edicions exhaurides que caldria recuperar, hi ha llibres que hom no sap on adquirir-los, hi ha llibres que sols conserven alguns vells, hi ha llibres deixats de la mà de Déu i ningú no pensa de recuperar-los i posar-los a l’abast del poble. Hi ha tantes coses a fer!

Caldria un lloc virtual que continguera tot aquest material, però sembla que, de moment, ni tan sols se li ha passat pel cap al qui hauria de pensar aquestes coses. Així doncs, farem d’aquest blog un xicotet racó d’eixe anhelat espai virtual i hi posarem tot allò que tinga a veure amb les creus de maig.


De moment, us deixe una fotografia d’una creu d’Ortells (qepd) i, a poc a poc, farcirem el blog d’història.

No hay comentarios:

Publicar un comentario